Zonwering opties: enkele gouden tips

Screens: Deze bieden u een uiterst efficiënte oplossing om de warmte en/of het zonlicht buiten te houden. Door de installatie van screens creëer je een zeer aangenaam binnenklimaat en bespaar je bovendien op de energiekosten van bijvoorbeeld de airco. Of je vermijdt vervelend zonlicht in je scherm, in je tv of op je kostbaar interieur. Alle screens zijn voorzien van hoogwaardig glasvezeldoek en komen ook in optie zon verduisterend.

Zonwering

In de toonzaal van een expert kunnen ze u de verschillende stoffen en doeken tonen, zo is er de Soltis 86 met lichte zondoorlaatbaarheid, de Soltis 92 die nog minder zon doorlaat of de volledig verduisterde doeken. U kan kiezen uit een ruime selectie van kleuren die passen bij elk interieur en exterieur. De eigenlijke kast wordt eveneens gefabriceerd in uw kleur naar keuze.

Bediening gebeurd elektrisch met een knopje aan de muur of via afstandsbediening. Recent zijn ook de opties met tijdschakelaar of zonne-sensor qua populariteit aan het toenemen.

Knikarmschermen: Uw specialist maakt uw knikarmschem (ook terrasscherm genaamd) volledig op maat. Alle knikarmschermen en verandazonwering uit hun gamma zijn voorzien van hoogwaardige stoffen van topmerken. De nieuwe doekencollectie filtert tussen 90 en 99% van de UV-straling, is nog waterdichter en biedt nog meer bescherming.

De ingebouwde rechthoekige draagbuis zorgt voor een extra stevigheid en stabiliteit, zelfs bij grote afmetingen. Bovendien kunnen hierdoor ook extra armen en muursteunen worden voorzien.

zonwering vaporshop schelle

Fysieke zonwering

Fysieke zonwering is natuurlijk ook een optie. In moderne gebouwen wordt er vaak gekozen voor een fysieke blokkering van licht; zeker als het gebouw volledig uit glas is opgebouwd langs de buitenzijde.

Op de foto hiernaast zie je zo’n systeem geïmplimenteerd op de kantoren en de winkel van Vaporshop in Schelle. Dit is natuurlijk erg efficiënt; maar ook erg duur en tegelijkertijd weinig flexibel.

Design boven functionaliteit; zou je kunnen zeggen.