De voor- en nadelen van mobiele airco’s

Een mobiele airconditioner is om talloze redenen een veelgevraagd huishoudelijk apparaat, waaronder mobiliteit. Er zijn echter verschillende andere belangrijke aandachtspunten die niet over het hoofd mogen worden gezien wanneer u van plan bent een draagbare AC te kopen. Het eerste en belangrijkste is om het verschil te leren tussen luchtkoelers en draagbare airconditioners.

mobiele aircoEen luchtkoeler gebruikt water en verdamping om een ​​kamer te koelen, terwijl een draagbare airco een compressor en een koelvloeistof gebruikt en veel effectiever is. Draagbare units zijn efficiënt om de luchtvochtigheid op een laag niveau te houden en tegelijkertijd een goede koeling mogelijk te maken.

Hoewel het efficiënter is dan een luchtkoeler, heeft een draagbare airconditioner, in vergelijking met een conventionele raam-AC-unit, enkele nadelen. Het koelbereik, inefficiënt waterbeheer en problemen met de plaatsing zijn enkele belangrijke aandachtspunten bij het investeren in een draagbare airconditioner.

+ Mobiliteit

In tegenstelling tot de traditionele raamairconditioner, is een draagbare airconditioner gemakkelijker te verplaatsen van de ene plaats naar de andere met behulp van zwenkwielen die aan de unit zijn bevestigd of wielen die aan de basis zijn bevestigd. Omdat het toestel mobiel is, kan de airco overdag in een thuiskantoor worden gebruikt en ’s nachts naar de slaapkamer worden verplaatst.

+ Kosteneffectief

Draagbare airconditioners zijn kleinere units en kosten daarom minder in vergelijking met centrale airconditioningsystemen. Omdat ze beschikbaar zijn tegen lagere tarieven, hoeft u niet te bezuinigen op andere uitgaven en kunt u er gemakkelijk een voor uw huis krijgen. Ze zijn overigens vaak ook redelijk energiezuinig!

+ Handig voor huurappartementen

Er zijn veel beperkingen als het gaat om een ​​huurhuis, waaronder de apparatuur in uw huis. U moet meubels of andere apparaten kopen die handig zijn om te vervoeren tijdens het verschuiven en die gemakkelijk in het nieuwe huis kunnen worden geïnstalleerd. In een dergelijke situatie is een draagbare AC de beste apparatuur vanwege zijn mobiliteit en eenvoudige installatie. Uw problemen worden verminderd met dit type AC en u kunt zich tijdens het verhuizen concentreren op het transport van andere zware apparaten en gadgets. Ga je in het weekend naar je caravan? Omdat het zo mobiel is kan je die gewoon meenemen en daarin gebruiken als je een goede koopt!

– Luidruchtiger dan andere systemen

Omdat elk onderdeel zich in dezelfde unit bevindt, hebben deze airco’s de neiging meer geluid te maken dan andere airconditionersystemen zoals kanaalairconditioners. Ook zijn raam-AC’s minder luidruchtig dan een draagbare unit, omdat het luidruchtigste deel van de unit zich aan de buitenzijde bevindt, waardoor het geluid dat eruit komt automatisch wordt geëlimineerd.

– Plaatsingsbeperkingen

Er zijn twee aspecten die beperkingen opleggen aan de plaatsing van draagbare airconditioners: het waterbeheer en het plug-in systeem. Hoewel het een eenvoudig te installeren apparaat is, moet de airco in een gebied worden geplaatst waar u het kunt aansluiten.

Dit beperkt de koelruimte, en in plaats van dat de airconditioning voor uw gemak dichter bij u is, moet u dichter bij de eenheid. Het water dat wordt opgevangen moet na ontvochten de kamer uit gaan en ofwel moet iemand het om de paar uur handmatig doen, of de airco bij een raam plaatsen om de slang het water te laten weggooien.