Besparen op je energiefactuur met types glas

Wat is nu concreet het verschil tussen enkel glas, dubbel glas, hoogrendements- en driedubbel glas? De Vlaamse Overheid rekende het voor u uit!

Bij een buitentemperatuur van 0 °C en een binnentemperatuur van 20 °C, krijgt u aan de binnenzijde van enkel glas een temperatuur van 5,6 °C. Bij hoogrendementsglas is dat 17,3 °C en zelfs 18,5 °C bij drievoudige beglazing met isolatiewaarde Ug = 0,6 (W/m²K). Met andere woorden, uw verwarmingskosten gaan met honderden euro’s naar omlaag.

Hebt u ook gehoord dat de subsidies voor nieuwe ramen recentelijk zijn afgeschaft of verlaagd? Dat klopt slechts gedeeltelijk. Regulier dubbel glas komt evenwel niet meer in aanmerking, maar hoogrendementsbeglazing des te meer. (grafiek: energiebrochure Vlaamse Overheid)

impact types glas energiefactuurHet wordt steeds belangrijker dat we allemaal slimmer gaan omgaan met energie; en een investering in kwaliteitsglas is dus zeker een interessante keuze voor mensen die op lange termijn mee willen werken aan een gezondere planeet én een gezondere portefeuille.